WorkPro

Inlog JobPort

Waarom WorkPro?

Ieder re-integratietraject heeft een terugkeer binnen het bedrijf als uitgangspunt. Maar alle goede bedoelingen ten spijt, soms is dat onhaalbaar. Als duidelijk is dat een medewerker niet kan terugkeren binnen de organisatie, is het tijd voor Spoor 2: herplaatsing buiten het eigen bedrijf.

Verplichtingen & risico’s

Het re-integratieproces wordt gestuurd door de Wet verbetering poortwachter (WvP) en brengt de nodige verplichtingen met zich mee. Verplichtingen die hoge eisen stellen aan zowel werkgever als werknemer. Tegelijkertijd zijn er aanzienlijke financiële risico’s op korte en lange termijn. Alle reden voor een zorgvuldig re-integratieproces, maar dat kost mensen en middelen. Past dat binnen uw dagelijkse bedrijfsvoering als werkgever? Heeft u daarvoor voldoende tijd, mensen en middelen in huis?

In Spoor 2 heeft de werknemer recht op actieve begeleiding in de zoektocht naar een nieuwe, passende baan. Dat is geen eenvoudige opgave, maar eist aanzienlijke inspanningen van werknemer én werkgever. WorkPro kan u daarbij ontzorgen, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.

Spoor 2 duurt meestal een jaar. Als de werknemer dan nog geen nieuwe werkplek heeft gevonden, volgt een toetsing door het UWV ( WIA keuring). Daarin wordt gekeken of u als werkgever voldoende gedaan heeft om de medewerker te herplaatsen. Als dat niet het geval is volgt een loonsanctie. U bent dan verplicht om de werknemer nog maximaal één jaar door te betalen. Alle reden dus voor een zorgvuldig proces. Met WorkPro neemt u geen onnodig risico.

Welke voordelen kunnen wij u bieden ten opzichte van andere aanbieders:

  • 1. Wij zijn een regionale aanbieder en zijn derhalve bekend met de arbeidsmarkt in de regio.
  • 2. Wij bieden trajecten aan tegen zeer concurrerende tarieven.
  • 3. U heeft de mogelijkheid tot deelbetaling.
  • 4. Bij een plaatsing stopt onze inzet en volgt ook geen verdere facturatie.
  • 5. Wij werken met professionals welke ruime ervaring hebben in hun vakgebied.
  • 6. Wij hebben directe contacten tot meer dan 300 bedrijven